Bouwkundige keuring Westdorpe

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Westdorpe laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Westdorpe.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Westdorpe checkt het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westdorpe afspreken

Behoefte aan meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Westdorpe.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Westdorpe

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Westdorpe (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €460. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Westdorpe.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Studio82 m2280 – €310
Rijwoning101 m2€345 – €375
Hoekhuis145 m2€425 – €450
Twee onder één kap174 m2€465 – €480
Herenhuis191 m2€530 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westdorpe die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Philippine, Sas van Gent, Zaamslag, Hoek en Sluiskil.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westdorpe-4554

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Westdorpe bekijkt een objectieve specialist het woonobject. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om kopers te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Westdorpe). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Terneuzen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie