Bouwkundige keuring Philippine

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Philippine laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Philippine.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Philippine inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Philippine regelen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Philippine.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Philippine

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Philippine en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €345 en €465. De totale prijs is afhankelijk van een aantal variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Philippine.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Bovenwoning80 m2€300 – €310
Rijwoning111 m2€355 – €385
Kopwoning131 m2€425 – €450
2-onder-1 kap150 m2€465 – €500
Landhuis190 m2€525 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Philippine die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Sas van Gent, Zaamslag, Hoek, Sluiskil en Spui.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-philippine-4553

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Philippine analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Philippine). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Terneuzen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie