Bouwkundige keuring Formerum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Formerum laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Formerum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Formerum inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Formerum plannen

Wil je snel een analyse van de staat en de waarde van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Formerum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Formerum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Formerum (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een overzicht met de kosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €440. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de tabel hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Formerum.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement88 m2275 – €305
Tussenwoning113 m2€340 – €385
Hoekwoning147 m2€415 – €450
Twee onder één kap175 m2€475 – €480
Vrijstaand190 m2€525 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Formerum die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Landerum, Striep, Midsland, Kinnum en Baaiduinen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-formerum-8894

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Formerum onderzoekt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Formerum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Terschelling bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie