Bouwkundige keuring Kwintsheul

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kwintsheul laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kwintsheul.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kwintsheul inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kwintsheul laten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kwintsheul.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kwintsheul

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kwintsheul (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €435. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kwintsheul.

Type woningAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning88 m2€290 – €310
Tussenwoning119 m2€355 – €365
Hoekpand148 m2€425 – €430
Twee onder één kap165 m2€450 – €500
Vrijstaand185 m2€530 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kwintsheul die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Wateringen, Voorburg, Leidschendam, Rijnsburg en Voorhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kwintsheul-2295

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Kwintsheul controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kwintsheul). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westland loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie