Bouwkundige keuring Nieuwerkerk aan den IJssel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Nieuwerkerk aan den IJssel analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel laten uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuwerkerk aan den IJssel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €315 en €380. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning86 m2300 – €330
Tussenwoning108 m2€335 – €385
Hoekwoning140 m2€425 – €435
Twee onder één kap171 m2€475 – €490
Vrijstaand180 m2€505 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwerkerk aan den IJssel die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Schoonhoven, Ammerstol, Bergambacht, Vlist en Haastrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwerkerk-aan-den-ijssel-2911

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Nieuwerkerk aan den IJssel checkt een neutrale ingenieur het huis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nieuwerkerk aan den IJssel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Zuidplas wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie