Bouwkundige keuring Wateringen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wateringen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wateringen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wateringen controleert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wateringen laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wateringen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wateringen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wateringen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een tariefoverzicht om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €345 en €440. De totale prijs hangt af van diverse onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wateringen.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning88 m2300 – €305
Rijwoning108 m2€350 – €385
Kopwoning129 m2€410 – €430
2-onder-1 kap152 m2€465 – €485
Herenhuis194 m2€505 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wateringen die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Voorburg, Leidschendam, Rijnsburg, Voorhout en Noordwijkerhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wateringen-2291

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Wateringen onderzoekt een onafhankelijk expert het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wateringen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Westland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie