Bouwkundige keuring Hoogmade

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hoogmade regelen is dan zeer verstandig. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hoogmade.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Hoogmade checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de kruipruimte en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogmade afspreken

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hoogmade.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hoogmade

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoogmade (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage staat in het document een kostenberekening om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €350 en €450. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hoogmade.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning93 m2300 – €315
Rijtjeshuis106 m2€335 – €375
Hoekhuis146 m2€420 – €430
Geschakelde woning156 m2€460 – €490
Vrijstaand182 m2€525 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hoogmade die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Kwintsheul, Wateringen, Voorburg, Leidschendam en Rijnsburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogmade-2355

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Hoogmade bekijkt een neutrale expert het woonhuis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hoogmade). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Kaag en Braassem wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie