Bouwkundige keuring Valkenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Valkenburg regelen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Valkenburg.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Valkenburg benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de fundering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Valkenburg afspreken

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Valkenburg.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Valkenburg

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Valkenburg (regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een overzicht met de kosten om het object in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €270 en €490. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de bijgaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Valkenburg.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Appartement90 m2€280 – €305
Tussenwoning120 m2€340 – €380
Hoekhuis132 m2€415 – €450
Geschakelde woning170 m2€460 – €485
Vrijstaand192 m2€520 – €555
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Valkenburg die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Lemiers, Vijlen, Elkenrade, Eys en Wittem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-valkenburg-6300

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Valkenburg analyseert een onpartijdige expert het verblijf. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Valkenburg). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Katwijk wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie