Bouwkundige keuring Dieren

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Dieren regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Dieren.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Dieren analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dieren laten uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de riolering en en of er lekkages zijn. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Dieren.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Dieren

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Dieren (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Deze persoon gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €430. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Dieren.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning75 m2300 – €330
Rijwoning117 m2€345 – €365
Hoekhuis131 m2€420 – €430
2-onder-1 kap172 m2€450 – €500
Vrijstaand191 m2€530 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dieren die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Didam, Loo Gld, Groessen, Tolkamer en Lobith.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dieren-6952

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Dieren checkt een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Dieren). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Rheden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie