Bouwkundige keuring Heteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Heteren laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Heteren.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Heteren benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de dakconstructie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heteren laten uitvoeren

Direct inzicht in de algehele staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Heteren.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Heteren

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Heteren (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €450. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het schema hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Heteren.

Soort woningAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning84 m2290 – €325
Tussenwoning101 m2€360 – €380
Hoekhuis135 m2€400 – €450
2-onder-1 kap153 m2€465 – €490
Villa193 m2€530 – €535
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Heteren die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Driel, Lent, Elst, Wamel en Beneden-Leeuwen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heteren-6666

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Heteren checkt een objectieve expert de woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een pand dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Heteren). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Overbetuwe wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie