Bouwkundige keuring Eygelshoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Eygelshoven regelen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Eygelshoven.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Eygelshoven bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eygelshoven regelen

Direct een analyse van de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie. Tevens weet je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Eygelshoven.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Eygelshoven

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Eygelshoven en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €305 en €375. De prijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Eygelshoven.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Flatwoning89 m2€280 – €310
Rijtjeshuis124 m2€335 – €390
Hoekpand147 m2€415 – €450
2-onder-1 kap165 m2€470 – €495
Herenhuis184 m2€515 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eygelshoven die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Bingelrade, Jabeek, Schinveld, Merkelbeek en Doenrade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eygelshoven-6469

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Eygelshoven checkt een onafhankelijk expert de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Eygelshoven). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Kerkrade wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie