Bouwkundige keuring Nieuw-Roden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Roden inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw-Roden.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuw-Roden inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Roden plannen

Wil je snel een analyse van de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Nieuw-Roden.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuw-Roden

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuw-Roden (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De expert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een kostenberekening om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €465. De totale prijs is gebaseerd op verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Roden.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning76 m2280 – €315
Tussenwoning122 m2€340 – €390
Hoekwoning140 m2€420 – €445
Geschakelde woning153 m2€450 – €485
Herenhuis180 m2€525 – €550
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Roden die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Alteveer, Roderesch, Lieveren, Roden en Zwagerbosch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-roden-9311

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Nieuw-Roden onderzoekt een onafhankelijk expert het woonobject. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nieuw-Roden). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Noordenveld bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie