Bouwkundige keuring Kerkrade

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kerkrade inplannen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Kerkrade.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kerkrade inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kerkrade plannen

Heb je belang bij een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Kerkrade.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kerkrade

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kerkrade (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €375. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kerkrade.

Type huis GroottePrijsindicatie
Bovenwoning85 m2295 – €310
Rijwoning109 m2€340 – €370
Hoekpand142 m2€415 – €440
Twee onder één kap151 m2€455 – €495
Villa176 m2€505 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kerkrade die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kerkrade-6465

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Kerkrade checkt een objectieve partij het huis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kerkrade). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Kerkrade doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Eygelshoven
 • Plaats een reactie