Bouwkundige keuring Berkhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Berkhout inplannen is een verstandige keuze. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Berkhout.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Berkhout benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berkhout plannen

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en of er houtrot is. Dan heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Berkhout.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Berkhout

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Berkhout en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €300 en €380. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Berkhout.

Soort huisGrootteGemiddelde prijzen
Bovenwoning88 m2€280 – €315
Rijtjeshuis120 m2€335 – €385
Kopwoning147 m2€415 – €440
Geschakelde woning151 m2€470 – €485
Herenhuis198 m2€520 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Berkhout die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ursem, Ursem, Spierdijk, Schermerhorn en Scharwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berkhout-1647

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Berkhout checkt een neutrale deskundige het huis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Berkhout). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Koggenland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie