Bouwkundige keuring Sint Pancras

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sint Pancras uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Sint Pancras.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Sint Pancras bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de plafonds en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Pancras inplannen

Wil je snel inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en of er houtrot is. Ook weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Sint Pancras.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sint Pancras

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Sint Pancras (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat een lijst met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €310 en €495. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgaande overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sint Pancras.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Studio77 m2295 – €330
Tussenwoning107 m2€355 – €370
Hoekwoning135 m2€405 – €445
2-onder-1 kap159 m2€465 – €495
Landhuis198 m2€505 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Pancras die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Koedijk, Oudorp, Den Hoorn, De Koog en De Cocksdorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-pancras-1834

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Sint Pancras onderzoekt een neutrale deskundige het huis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Sint Pancras). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Langedijk wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie