Bouwkundige keuring St.-Annaparochie

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in St.-Annaparochie laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in St.-Annaparochie.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in St.-Annaparochie inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de groepenkasten en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in St.-Annaparochie inplannen

Wil je snel meer info over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in St.-Annaparochie.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in St.-Annaparochie

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in St.-Annaparochie (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige checkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je hier een kostenindicatie om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €400. De totaalprijs hangt af van een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in St.-Annaparochie.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Bovenwoning82 m2300 – €310
Rijwoning124 m2€360 – €390
Hoekpand128 m2€400 – €450
Twee onder één kap165 m2€475 – €480
Herenhuis189 m2€525 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in St.-Annaparochie die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Westhoek, Hallum, Marrum, Nij Altoenae en Alde Leie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-st-annaparochie-9076

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in St.-Annaparochie bekijkt een neutrale expert het woonobject. Slim, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in St.-Annaparochie). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Waadhoeke maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie