Bouwkundige keuring Scheemda

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Scheemda regelen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Scheemda.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Scheemda checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scheemda plannen

Wil je snel een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en en of er lekkages zijn. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Scheemda.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Scheemda

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Scheemda en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €495. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol in verband met de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Scheemda.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning86 m2300 – €315
Tussenwoning121 m2€355 – €385
Hoekhuis129 m2€400 – €435
2-onder-1 kap165 m2€465 – €480
Landhuis196 m2€515 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scheemda die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Westerlee, Heiligerlee, Winschoten, Oude Pekela en Nieuwe Pekela.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scheemda-9679

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Scheemda controleert een neutrale expert het gebouw. Handig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Scheemda). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Oldambt wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie