Bouwkundige keuring Hensbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hensbroek uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de kosten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hensbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hensbroek analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hensbroek uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hensbroek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hensbroek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hensbroek (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens staat in het document een kostenindicatie om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €480. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hensbroek.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning97 m2280 – €330
Rijtjeshuis120 m2€360 – €365
Hoekwoning136 m2€405 – €430
2-onder-1 kap175 m2€450 – €480
Vrijstaand188 m2€530 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hensbroek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Schellinkhout, Oosterblokker, Blokker, Wervershoof en Hauwert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hensbroek-1711

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Hensbroek onderzoekt een neutrale deskundige het woonhuis. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hensbroek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Koggenland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie