Bouwkundige keuring Westwoud

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Westwoud laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Westwoud.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Westwoud onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westwoud plannen

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Westwoud.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Westwoud

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Westwoud (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de observaties en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €380. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Westwoud.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Appartementje96 m2275 – €310
Tussenwoning125 m2€335 – €365
Kopwoning136 m2€420 – €435
2-onder-1 kap175 m2€460 – €485
Vrijstaand193 m2€520 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westwoud die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Bovenkarspel en Oosterleek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westwoud-1617

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Westwoud checkt een onpartijdige partij het woonobject. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Westwoud). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Drechterland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie