Bouwkundige keuring Lutjebroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lutjebroek uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform tref je alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Lutjebroek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Lutjebroek benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier weet je alles over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lutjebroek afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lutjebroek.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lutjebroek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lutjebroek (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €330 en €385. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lutjebroek.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Appartementje92 m2295 – €310
Rijtjeshuis107 m2€350 – €370
Hoekpand133 m2€410 – €450
Twee onder één kap150 m2€475 – €505
Villa179 m2€515 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Lutjebroek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hoogkarspel, Grootebroek, Bovenkarspel, Oosterleek en Wijdenes.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lutjebroek-1616

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Lutjebroek checkt een onafhankelijk partij de woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lutjebroek). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Stede Broec wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie