Bouwkundige keuring Hall

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hall regelen is een verstandige keuze. Zo krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hall.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hall inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het schilderwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hall inplannen

Behoefte aan meer info over de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hall.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hall

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hall (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €470. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hall.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement84 m2275 – €305
Rijtjeshuis112 m2€335 – €380
Hoekhuis130 m2€415 – €435
Twee onder één kap170 m2€470 – €500
Landhuis199 m2€515 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hall die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Eerbeek, Laag-Soeren, Spankeren, Ellecom en Dieren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hall-6964

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Hall bekijkt een neutrale expert het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hall). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Brummen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie