Bouwkundige keuring Oostwoud

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oostwoud inplannen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Oostwoud.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Oostwoud benadert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oostwoud afspreken

Op korte termijn een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Ook achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oostwoud.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oostwoud

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oostwoud (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook vind je daar een indicatie van de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €280 en €445. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oostwoud.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning94 m2275 – €310
Rijwoning105 m2€350 – €390
Hoekhuis131 m2€425 – €440
2-onder-1 kap166 m2€470 – €495
Villa182 m2€505 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oostwoud die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Twisk, Opperdoes, De Weere, Lambertschaag en Abbekerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oostwoud-1678

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Oostwoud bekijkt een onafhankelijk deskundige de woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oostwoud). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Medemblik loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De deskundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie