Bouwkundige keuring Hulsberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hulsberg laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hulsberg.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Hulsberg inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hulsberg plannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie. Tevens achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hulsberg.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel toelichtingen vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hulsberg

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hulsberg en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je daar een schatting van de onkosten om de woning in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €490. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hulsberg.

Soort huisOppervlaktePrijsberekening
Flatwoning99 m2280 – €320
Tussenwoning105 m2€355 – €370
Kopwoning138 m2€425 – €445
Geschakelde woning151 m2€460 – €495
Herenhuis198 m2€510 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hulsberg die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Schimmert, Berg en Terblijt, Wijlre, Ransdaal en Scheulder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hulsberg-6336

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Hulsberg controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake als je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hulsberg). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Beekdaelen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie