Bouwkundige keuring Kampen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Kampen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Kampen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kampen controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo weet je alles over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kampen plannen

Heb je belang bij een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Kampen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kampen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Kampen (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin vind je een overzicht van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €410. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kampen.

Type huis OppervlakteGeschatte prijs
Appartement76 m2300 – €320
Rijtjeshuis110 m2€345 – €375
Kopwoning127 m2€420 – €430
Geschakelde woning169 m2€470 – €495
Villa178 m2€505 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kampen die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Dronten, Lelystad, Heerde, Epe en Olst-Wijhe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kampen-8264

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Kampen bekijkt een objectieve deskundige de woning. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kampen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Kampen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De bouwkundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Wilsum
 • Bouwkundige keuring IJsselmuiden
 • Bouwkundige keuring s-Heerenbroek
 • Bouwkundige keuring Zalk
 • Bouwkundige keuring Grafhorst
 • Bouwkundige keuring Kamperveen
 • Plaats een reactie