Bouwkundige keuring Lekkerkerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lekkerkerk laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Lekkerkerk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Lekkerkerk onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lekkerkerk inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lekkerkerk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lekkerkerk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lekkerkerk en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €285 en €435. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Lekkerkerk.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Appartementje100 m2285 – €325
Rijtjeshuis115 m2€360 – €380
Hoekpand149 m2€400 – €440
Twee onder één kap157 m2€470 – €505
Villa182 m2€530 – €555
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lekkerkerk die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan den IJssel, Schoonhoven en Ammerstol.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lekkerkerk-2941

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Lekkerkerk bekijkt een objectieve deskundige het verblijf. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Lekkerkerk). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Krimpenerwaard doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie