Bouwkundige keuring Roosteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Roosteren laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Roosteren.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Roosteren controleert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roosteren afspreken

Wil je snel meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de riolering en en de toepassingen van isolatie. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Roosteren.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Roosteren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Roosteren (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €475. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Roosteren.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Studio78 m2285 – €305
Rijwoning104 m2€360 – €380
Kopwoning141 m2€415 – €440
Twee onder één kap158 m2€465 – €480
Landhuis191 m2€530 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roosteren die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Susteren, Sint Joost, Ohé en Laak, Stevensweert en Maria Hoop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roosteren-6116

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Roosteren analyseert een neutrale expert de potentiële woning. Een aanrader, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Roosteren). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Echt-Susteren wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie