Bouwkundige keuring Ammerstol

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ammerstol regelen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina lees je meer aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ammerstol.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ammerstol onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ammerstol afspreken

Op korte termijn inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en of er houtrot is. Ook kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Ammerstol.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ammerstol

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ammerstol (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €300 en €375. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ammerstol.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Studio77 m2285 – €305
Rijtjeshuis118 m2€340 – €375
Hoekhuis131 m2€425 – €430
Geschakelde woning155 m2€450 – €480
Herenhuis196 m2€510 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ammerstol die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Bergambacht, Vlist, Haastrecht, Gouderak en Berkenwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ammerstol-2865

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Ammerstol analyseert een onpartijdige ingenieur het woonobject. Ideaal, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ammerstol). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Krimpenerwaard loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie