Bouwkundige keuring Blije

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Blije laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Blije.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Blije checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blije plannen

Heel snel meer info over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de staat van de CV-ketel. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Blije.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Blije

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Blije (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De specialist beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €380. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Blije.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Appartementje93 m2275 – €325
Rijtjeshuis123 m2€355 – €375
Kopwoning141 m2€425 – €435
Twee onder één kap161 m2€470 – €500
Herenhuis188 m2€530 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Blije die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Buren, Nes, Ballum, Hollum en Bornwird.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blije-9171

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Blije checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een huis dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Blije). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noardeast-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie