Bouwkundige keuring Alteveer

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Alteveer laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Alteveer.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Alteveer benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Alteveer laten uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de bouwkundige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Alteveer.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Alteveer

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Alteveer (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en maakt niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €390. Het prijskaartje hangt af van meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Alteveer.

Type woningAantal m2Geschatte tarieven
Appartement81 m2285 – €305
Rijtjeshuis106 m2€350 – €365
Hoekpand148 m2€425 – €450
2-onder-1 kap173 m2€455 – €505
Villa177 m2€525 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Alteveer die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Roderesch, Lieveren, Roden, Zwagerbosch en Kollumerzwaag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-alteveer-9306

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Alteveer bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een huis dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Alteveer). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noordenveld maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie