Bouwkundige keuring De Westereen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Westereen inplannen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in De Westereen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in De Westereen onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Westereen plannen

Heb je belang bij meer info over de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en of er lekkages zijn. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in De Westereen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in De Westereen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in De Westereen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een kostenberekening om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €480. De totale prijs bestaat uit meerdere facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in De Westereen.

Type huis GroottePrijsberekening
Appartement99 m2280 – €315
Tussenwoning121 m2€340 – €375
Hoekwoning127 m2€420 – €450
Twee onder één kap155 m2€470 – €490
Villa193 m2€525 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Westereen die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Feanwâlden, Suwâld, Earnewâld, Garyp en Sumar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-westereen-9271

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in De Westereen checkt een onpartijdige partij het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in De Westereen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Dantumadiel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie