Bouwkundige keuring Zundert

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Zundert inplannen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bieden wij informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zundert.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zundert analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zundert inplannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie. Zo achterhaal je welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Zundert.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zundert

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zundert en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert checkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €345 en €430. De prijs is gebaseerd op een aantal variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zundert.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje81 m2285 – €305
Tussenwoning103 m2€340 – €365
Hoekwoning126 m2€425 – €435
Geschakelde woning162 m2€460 – €500
Vrijstaand184 m2€520 – €555
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zundert die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk en Halderberge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zundert-4881

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Zundert onderzoekt een neutrale expert het huis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zundert). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Zundert wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Klein Zundert
 • Bouwkundige keuring Wernhout
 • Bouwkundige keuring Achtmaal
 • Bouwkundige keuring Rijsbergen
 • Plaats een reactie