Bouwkundige keuring Tienhoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Tienhoven laten doen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Tienhoven.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Tienhoven bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tienhoven inplannen

Wil je snel meer info over de bouwkundige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Tienhoven.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Tienhoven

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Tienhoven en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De ingenieur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €320 en €375. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tienhoven.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Bovenwoning83 m2285 – €320
Rijtjeshuis116 m2€335 – €380
Hoekhuis144 m2€410 – €445
2-onder-1 kap167 m2€475 – €490
Landhuis198 m2€510 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tienhoven die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oud Zuilen, Maarssen, Harmelen, Zegveld en Kamerik.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tienhoven-3612

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Tienhoven bekijkt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Tienhoven). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Stichtse Vecht wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie