Bouwkundige keuring Dongjum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Dongjum laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Dongjum.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Dongjum onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dongjum afspreken

Behoefte aan inzicht in de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de staat van de isolatie. Ook kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Dongjum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Dongjum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Dongjum (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De specialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De expert gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie tref je een samenvatting van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €495. De prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Dongjum.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje85 m2280 – €305
Tussenwoning117 m2€360 – €380
Hoekwoning125 m2€400 – €450
Geschakelde woning165 m2€475 – €505
Landhuis177 m2€515 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dongjum die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Herbaijum, Achlum, Hitzum, Tzum en Franeker.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dongjum-8808

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Dongjum onderzoekt een neutrale partij het huis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Dongjum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Waadhoeke maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie