Bouwkundige keuring Westhem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Westhem laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Westhem.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Westhem inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westhem plannen

Heb je belang bij een analyse van de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Westhem.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Westhem

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Westhem en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €405. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats speelt een rol in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Westhem.

Type huis GroottePrijsberekening
Flatwoning90 m2285 – €320
Rijtjeshuis119 m2€340 – €365
Kopwoning130 m2€405 – €435
2-onder-1 kap151 m2€450 – €505
Villa198 m2€510 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westhem die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Blauwhuis, Sandfirden, Idzega, Gaastmeer en Sneek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westhem-8616

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Westhem analyseert een neutrale ingenieur de potentiële woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Westhem). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie