Bouwkundige keuring Megen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Megen laten doen is dan zeer verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Megen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Megen bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de fundering en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Megen afspreken

Direct duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en en de toepassingen van isolatie. Zo achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Megen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Megen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Megen (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een indicatie van de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €405. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Megen.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio83 m2280 – €310
Rijwoning118 m2€340 – €385
Kopwoning136 m2€425 – €450
Geschakelde woning150 m2€470 – €480
Vrijstaand197 m2€510 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Megen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Escharen, Keent, Overlangel, Neerloon en Neerlangel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-megen-5366

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Megen bekijkt een onpartijdige deskundige het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Megen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Oss bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie