Bouwkundige keuring Ellewoutsdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ellewoutsdijk regelen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ellewoutsdijk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Ellewoutsdijk inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de vloerconstructies en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ellewoutsdijk laten uitvoeren

Heel snel meer info over de staat en de waarde van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en of er lekkages zijn. Daarbij krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Ellewoutsdijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ellewoutsdijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ellewoutsdijk en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een kostenoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €285 en €420. De totale prijs is gebaseerd op verschillendepunten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ellewoutsdijk.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartement98 m2285 – €320
Tussenwoning111 m2€350 – €375
Hoekpand133 m2€410 – €435
Geschakelde woning166 m2€470 – €490
Landhuis183 m2€530 – €555
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ellewoutsdijk die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Oudelande, Baarland, Kwadendamme, Hoedekenskerke en s-Gravenpolder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ellewoutsdijk-4437

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Ellewoutsdijk analyseert een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ellewoutsdijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Borsele wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie