Bouwkundige keuring Leeuwarden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Leeuwarden uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site bekijk je aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Leeuwarden.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Leeuwarden inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leeuwarden uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Leeuwarden.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Leeuwarden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Leeuwarden (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenindicatie om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €375. De totaalprijs bestaat uit diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Leeuwarden.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Appartementje79 m2295 – €325
Rijtjeshuis113 m2€340 – €385
Kopwoning146 m2€410 – €430
Twee onder één kap157 m2€460 – €500
Herenhuis200 m2€515 – €540
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leeuwarden die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Vlieland, Terschelling, Harlingen, Waadhoeke en Súdwest-Fryslân.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leeuwarden-8922

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Leeuwarden analyseert een onpartijdige partij het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Leeuwarden). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Leeuwarden loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Teerns
 • Bouwkundige keuring Hempens
 • Bouwkundige keuring Swichum
 • Bouwkundige keuring Wirdum
 • Bouwkundige keuring Wytgaard
 • Bouwkundige keuring Koarnjum
 • Bouwkundige keuring Jelsum
 • Bouwkundige keuring Alde Leie
 • Bouwkundige keuring Lekkum
 • Bouwkundige keuring Miedum
 • Bouwkundige keuring Snakkerburen
 • Bouwkundige keuring Goutum
 • Bouwkundige keuring Bears
 • Bouwkundige keuring Jellum
 • Bouwkundige keuring Hilaard
 • Bouwkundige keuring Stiens
 • Bouwkundige keuring Feinsum
 • Bouwkundige keuring Hijum
 • Bouwkundige keuring Britsum
 • Bouwkundige keuring Grou
 • Bouwkundige keuring Warten
 • Bouwkundige keuring Warstiens
 • Bouwkundige keuring Wergea
 • Bouwkundige keuring Eagum
 • Bouwkundige keuring Idaerd
 • Bouwkundige keuring Reduzum
 • Bouwkundige keuring Friens
 • Bouwkundige keuring Jirnsum
 • Bouwkundige keuring Mantgum
 • Bouwkundige keuring Jorwert
 • Bouwkundige keuring Weidum
 • Bouwkundige keuring Húns
 • Bouwkundige keuring Leons
 • Bouwkundige keuring Baard
 • Bouwkundige keuring Easterlittens
 • Plaats een reactie