Bouwkundige keuring Zuidermeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Zuidermeer regelen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je praktische informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zuidermeer.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Zuidermeer controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidermeer laten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zuidermeer.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zuidermeer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zuidermeer (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het huis in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €280 en €440. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zuidermeer.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje95 m2290 – €330
Rijtjeshuis107 m2€350 – €380
Kopwoning149 m2€400 – €450
Twee onder één kap163 m2€460 – €500
Landhuis193 m2€530 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidermeer die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in De Goorn, Berkhout, Ursem, Ursem en Spierdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidermeer-1652

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Zuidermeer bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Zuidermeer). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Koggenland loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie