Bouwkundige keuring Knegsel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Knegsel laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bekijk je praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Knegsel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Knegsel inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de riolering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Knegsel inplannen

Heel snel een analyse van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en de staat van de CV-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Knegsel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Knegsel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Knegsel (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document vind je een overzicht van de observaties en eventuele gebreken. Daarbij vind je in het rapport een kostenindicatie om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €480. De totaalprijs hangt af van diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Knegsel.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde tarief
Bovenwoning82 m2275 – €305
Rijwoning104 m2€350 – €380
Hoekhuis131 m2€405 – €435
Twee onder één kap168 m2€470 – €485
Landhuis191 m2€525 – €540
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Knegsel die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Sint-Oedenrode, Schijndel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-knegsel-5511

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Knegsel bekijkt een onpartijdige deskundige het woonhuis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woning dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Knegsel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Eersel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie