Bouwkundige keuring Tersoal

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Tersoal laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Tersoal.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Tersoal analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tersoal regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Tersoal.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische uitleg over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Tersoal

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Tersoal en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert checkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De expert gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast staat in het document een indicatie van de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €270 en €480. De prijs is afhankelijk van meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Tersoal.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Studio75 m2300 – €305
Rijwoning125 m2€345 – €385
Hoekwoning136 m2€400 – €440
2-onder-1 kap159 m2€450 – €500
Landhuis194 m2€520 – €545
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tersoal die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Poppenwier, Raerd, Jirnsum, Friens en Reduzum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tersoal-9014

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Tersoal checkt een objectieve expert het gebouw. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Tersoal). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie