Bouwkundige keuring Bredevoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Bredevoort laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bredevoort.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bredevoort analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bredevoort uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij weet je welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bredevoort.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bredevoort

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bredevoort (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar loop je hele woning door. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en maakt geen schade. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een schatting van de onkosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €455. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bredevoort.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning87 m2285 – €320
Rijtjeshuis106 m2€350 – €375
Kopwoning142 m2€410 – €435
2-onder-1 kap151 m2€475 – €505
Vrijstaand193 m2€525 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bredevoort die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste en Winterswijk Woold.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bredevoort-7126

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Bredevoort analyseert een onafhankelijk specialist het woonobject. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bredevoort). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Aalten bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie