Bouwkundige keuring Vierpolders

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Vierpolders laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Vierpolders.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vierpolders controleert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vierpolders afspreken

Wil je snel een inspectie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en of er houtrot is. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Vierpolders.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Vierpolders

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vierpolders en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €335 en €370. De prijs hangt af van meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vierpolders.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning95 m2295 – €305
Rijtjeshuis124 m2€355 – €385
Hoekhuis150 m2€405 – €440
2-onder-1 kap166 m2€470 – €480
Vrijstaand200 m2€515 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vierpolders die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oudenhoorn, Heenvliet, Abbenbroek, Zuidland en Simonshaven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vierpolders-3231

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Vierpolders controleert een neutrale expert het woonobject. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vierpolders). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Brielle loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie