Bouwkundige keuring Reahûs

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Reahûs laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Reahûs.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Reahûs onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een idee van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Reahûs plannen

Wil je snel een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en of er asbest aanwezig is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Reahûs.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Reahûs

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Reahûs en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €385. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Reahûs.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning75 m2275 – €330
Tussenwoning125 m2€355 – €365
Kopwoning142 m2€420 – €450
Geschakelde woning160 m2€450 – €480
Landhuis197 m2€515 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Reahûs die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Itens, Easterein, Iens, Kûbaard en Wommels.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-reahus-8736

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Reahûs onderzoekt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Reahûs). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie