Bouwkundige keuring Scherpenisse

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Scherpenisse uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Scherpenisse.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Scherpenisse analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scherpenisse uitvoeren

Op korte termijn meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is. Daarbij krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Scherpenisse.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Scherpenisse

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Scherpenisse (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €475. Het prijskaartje hangt af van meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Scherpenisse.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijs
Appartementje90 m2290 – €325
Tussenwoning103 m2€355 – €380
Hoekhuis142 m2€425 – €450
Geschakelde woning170 m2€475 – €500
Landhuis187 m2€525 – €555
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scherpenisse die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Poortvliet, Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland, Dinteloord en Lepelstraat.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scherpenisse-4694

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Scherpenisse bekijkt een onafhankelijk deskundige de woning. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Scherpenisse). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Tholen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie