Bouwkundige keuring Stuifzand

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Stuifzand laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Stuifzand.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Stuifzand inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stuifzand uitvoeren

Heel snel een inspectie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en of er lekkages zijn. Hiermee achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Stuifzand.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Stuifzand

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Stuifzand en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert checkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €280 en €495. Het kostenplaatje is gebaseerd op een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Stuifzand.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Appartementje88 m2285 – €320
Rijtjeshuis120 m2€355 – €375
Hoekwoning139 m2€400 – €435
2-onder-1 kap157 m2€455 – €495
Herenhuis180 m2€530 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stuifzand die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Pesse, Fluitenberg, Nieuwlande, Hollandscheveld en Kerkenveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stuifzand-7934

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Stuifzand bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Stuifzand). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hoogeveen loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie