Bouwkundige keuring Easterein

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Easterein inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Easterein.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Easterein onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Easterein regelen

Heb je belang bij een indicatie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Easterein.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Easterein

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Easterein en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een kostenindicatie om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €415. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de tabel hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Easterein.

Soort huisGroottePrijsindicatie
Bovenwoning83 m2300 – €315
Rijtjeshuis117 m2€350 – €380
Hoekwoning150 m2€415 – €445
2-onder-1 kap167 m2€450 – €495
Vrijstaand191 m2€510 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Easterein die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Iens, Kûbaard, Wommels, It Heidenskip en Molkwerum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-easterein-8734

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Easterein checkt een neutrale ingenieur het woonobject. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Easterein). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De deskundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie