Bouwkundige keuring Jirnsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Jirnsum laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl tref je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Jirnsum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Jirnsum inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jirnsum laten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Jirnsum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Jirnsum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Jirnsum (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €320 en €435. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Jirnsum.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning78 m2290 – €310
Rijtjeshuis102 m2€345 – €375
Hoekwoning140 m2€415 – €435
2-onder-1 kap166 m2€470 – €490
Vrijstaand191 m2€520 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jirnsum die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Friens, Reduzum, Idaerd, Eagum en Wergea.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jirnsum-9011

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Jirnsum analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Jirnsum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie