Bouwkundige keuring 2e Exloërmond

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in 2e Exloërmond laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in 2e Exloërmond.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in 2e Exloërmond bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de riolering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in 2e Exloërmond laten uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is. Daarbij achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in 2e Exloërmond.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in 2e Exloërmond

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in 2e Exloërmond (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een schatting van de onkosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €340 en €445. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in 2e Exloërmond.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning86 m2300 – €310
Rijwoning116 m2€360 – €390
Hoekwoning132 m2€400 – €445
Geschakelde woning159 m2€470 – €495
Vrijstaand187 m2€530 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in 2e Exloërmond die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Veelerveen, Zandberg, Ter Apelkanaal, Ter Apel en Sellingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-2e-exloermond-9571

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in 2e Exloërmond onderzoekt een objectieve expert het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in 2e Exloërmond). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Borger-Odoorn loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie