Bouwkundige keuring Zuna

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zuna laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zuna.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zuna controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuna regelen

Wil je snel meer info over de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zuna.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zuna

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zuna en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €495. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Zuna.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje99 m2275 – €305
Rijtjeshuis110 m2€355 – €370
Hoekwoning126 m2€410 – €445
Twee onder één kap153 m2€450 – €485
Herenhuis195 m2€505 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuna die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Rijssen, Holten, Haarle, Nijverdal en Steenenkamer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuna-7466

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Zuna checkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zuna). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Wierden loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie