Bouwkundige keuring Snakkerburen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Snakkerburen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Snakkerburen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Snakkerburen analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Snakkerburen afspreken

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij weet je wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Snakkerburen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Snakkerburen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Snakkerburen (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je daar een overzicht van de herstelkostenom de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €475. De totale prijs bestaat uit verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Snakkerburen.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartement96 m2300 – €320
Rijwoning110 m2€340 – €375
Hoekhuis129 m2€410 – €445
2-onder-1 kap150 m2€460 – €500
Villa193 m2€515 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Snakkerburen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Miedum, Lekkum, St.-Jacobiparochie, Oudebildtzijl en Vrouwenparochie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-snakkerburen-9083

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Snakkerburen analyseert een objectieve deskundige de potentiële woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Snakkerburen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Leeuwarden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie